Прочетете разказ

Тайният живот на Катарина Соледад

Скоро след смъртта на Катарина Соледад медиите разпространиха историята за нещастната ù съдба и цените на скулптурите ù скочиха до небето. Любителите на изкуството питаха къде могат да видят творбите ù. Колекционерите се обаждаха на агентите си с указания да наддават на търговете, на които се появяват малки пластики и скулптури, направени от нея. В националната галерия обсъждаха посмъртна изложба, която проследява целия ù творчески път. Изкуствоведите се надпреварваха да анализират работите ù. Определяха ги като апотеоз на несподелената любов и разминаването между хората. Излезлите наяве подробности от личния ù живот им бяха дали ключа към нейните, незаслужено пренебрегвани до момента, творения.

Художници и склуптори, някои от които не бяха разговаряли повече от пет минути с Катарина Соледад, не спираха да споделят истории и да събират пъзела на нещастната ù любов.

Прочетете целия разказ в Diaskop-comics

 

Анна Сергеевна

Когато мъжът на Анна Сергеевна – Владимир – й изневери, тя го прие нормално. Първо се вцепени, после се разсмя, после започна да го обижда. След това сълзите размазаха грима й, хвърли по него купчината бележки с неплатени сметки за месеца, солницата и салфетника, най-накрая седна на кухненския под, облегнала гръб на шкафа и се разплака истински. 

Прочете целия разказ в списание „Жената днес“. (Скролвате, скролвате колкото да минете двете снимки и хоп! стигате до разказа.)

 

Мече на име Силенцио

Мечето на първородния им син се казваше Силенцио. Самият син не се казваше никак, защото така и не се появи. Ако все пак беше благоволил да дойде, щяха да го нарекат Антонио или Мартин, или Микеле. Щеше да е умно момче. И смело. Макар че това нежелание да разшири хралупата, в която е попаднал като малка точка; този мързел, който му попречи да се развие; тази липса на любопитство, дето не му позволи да получи туптящо сърце и да набира сили девет месеца, за да надникне в големия свят и да го покори с вик, всичко това не говореше за голяма смелост и сила на духа.

Но родителите винаги са готови да простят и се надяват, че дребните несъвършенства на характера няма да се задълбочат с времето, а напротив – с помощта на възпитание, търпение и любов, които те ще дадат на отрочето си, ще се превърнат в качества.

Затова, когато Антонио, Мартин или Микеле остана...

Прочетете целия разказ в „Дневник“.

Поръчайте книгата с безплатна доставка от Ozone.bg или от издателство „Жанет 45“ (за поръчки над 20 лв. доставката е безплатна).